Inmiddels al weer heel wat jaartjes verder, maar we willen u het ontstaan van De Muizentoren graag vertellen:

15 Jaar De Muizentoren Thee Leutje sinds 2008

Moeder (Corry) en dochter (Jolanda) die hun droom waar wilden maken en op 30 september 2008 hun deur opende,1 dag in de week, deze kans werd mogelijk gemaakt door Mike Klein, eigenaar van restaurant Proeverij de Heerlijkheid. Een wens om de huiselijke en knusse sfeer terug te brengen in de maatschappij, onder het nuttigen van (h)eerlijke koffie / thee met huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen, genaamd high-tea. De opening was een echt feest, moeder en dochter die samen gaan starten. Een paar prachtige jaren.


De huismeesteres van Het Hofje van Mevrouw van Aerden heeft ons na een paar jaar gevraagd om op cateringbasis in het Hofje onze intrek te nemen in een huisje. Deze kans hebben wij niet laten schieten, en hebben hier een mooie, drukke en fijne tijd gehad. Van high-tea voor 2 personen, naar high-tea voor 40 personen. En niet te vergeten de bruiloften in de mooie tuin van het Hofje. Waarbij we werden geholpen door familie en vrijwilligers.


Toch wilden we meer en niet alleen op cateringbasis, wij wilden mensen de gelegenheid geven om ook langs te komen voor koffie/thee met huisgemaakte lekkernijen, zonder te reserveren. Dus gingen wij op zoek naar een andere locatie. Ons oog viel op het leegstaande muizentorentje aan de Linge, er waren meer gegadigden, maar de gemeente besloot om Thee Leutje een kans te geven.


Enige tijd beide locatie te hebben gedraaid, hebben we besloten om ons te richten op het muizentorentje. Na 4 maanden klussen (mede dankzij lieve man/vader en familie), werd het torentje geopend op 30 april 2011. Er werd een mooi koffie machine aangeschaft een “Lamarzocco” en we konden beginnen. Vanaf dat moment: Thee Leutje een Koffie-Theehuis aan de Linge te Leerdam.


Vele gasten zijn al geweest en hebben genoten van onze huisgemaakt high-tea, lekkernijen en lunch. Inmiddels hebben wij vaste gasten, die we zelfs vrienden mogen noemen. Ons terras (die elk weekend wordt opgebouwd door onze man/vader) wordt veelvuldig bezocht met mooie en zonnige dagen. En met minder mooie dagen is het in ons torentje een knusse en gezellige bedoeling.


Vanaf januari 2021 hebben wij onze naam gewijzigd naar De Muizentoren / Thee Leutje sinds 2008. Deze keuze hebben wij gemaakt, omdat men dacht dat wij alleen high tea en thee verkochten. Om deze begrijpelijke verwarring weg te nemen hebben wij daarom onze naam iets gewijzigd, maar blijven wij trouw aan ons Thee Leutje.


Onze (klein)dochter helpt naast man/vader ook mee op zaterdag, ja helpt want De Muizentoren is een hobby, wij hebben geen winstbelang, er wordt naast De Muizentoren gewerkt en naar school gegaan. En Corry is druk met alle voorbereidingen om u elk weekend te voorzien van alle huisgemaakte lekkernijen.


Wat zijn wij trots om u te kunnen vertellen dat De Muizentoren op 30 september 2023, 15 jaar bestaat.

Dit ook dankzij medeoprichtster onze lieve moeder/oma/omi, helaas mocht zij het 10 jarig bestaan niet meer mee maken. Hoe bizar ook is zij op 30 september 2017 (datum van het ontstaan van Thee Leutje , 30 september) overleden op een gezegende leeftijd.


Wij zullen 30 september  op onze manier elk jaar herdenken, met dubbele gevoelens, maar willen ieder langs deze weg bedanken, die op welke manier of wijze dan ook er voor heeft gezorgd dat wij 15 jaar bestaan, en hopen nog vele jaren met veel plezier door te mogen gaan.


Lieve groet en graag tot ziens, 

Corry & Jolanda & Denise 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram